| Календар |
| Пошук |
| Нинішні дописи |
|
|
|||
|
|||
|
Доброго дня, шановні хірурги! Була проведена нижня блефаропластика з міокантопексією. Одразу після операції я помітила, що одна нижня повіка значно піднята (закриває нижню частину райдужки під кутом до зовнішнього кута), тоді як друга виглядає більш природно. Положення повік не змінюється, навіть після того, як зійшли набряки та синці. Одне око підкорені схоже на азіатське нижня повіка перекриває половину нижньої частини райдужки під кутом до зовнішнього кута. Мої спостереження та проблеми: 1. Асиметрія очей: Одне око виглядає меншим, ніби втягнутим, а інше – більш відкритим. Під меньшим оком візуалізується по лінії росту вій наче мішок, вупуклість. Яка з часом ніяк не змінює ні розмір ні форму. Лінія нижньої повіки на одному оці вища, ніж на іншому (різниця близько 5 мм). Підняте око здається меншого розміру через натяг тканин. 2. Відчуття: У перші дні після операції була виражена стягнутість і натяг у ділянці фіксації м'яза та зв’язки. Через 2 тижні відчуття зтягнутості минуло. Є легка біль при намаганні підняти нижню повіту при гімнастиці. Зір погіршився виникають ореоли навколо предметів, незначне подвоєння. Повіки закриваються 3. Хід операції: На одному оці був видалений фрагмент м’яза у формі напівмісяця. На іншому (де нижня повіка надмірно піднята) м’яз не був видалений. Мяз фіксувався розсмоктувальними ниткми, а орбітальна звязка нерозмоткувальними. Одне око більш натягнуте. Мої запитання: 1.Що могло спричинити асиметрію?Що може конторуватися під нижньою повікою якщо це не набряк. 2. Чи могло підняття повіки бути спричинене тим, що м’яз на одному оці не був видалений? 3. Чи може допомогти виправити асиметрію розрізання нитки (розсмоктувальної) яка утримувати мяз? Чи краще відмовитися від такої корекції. Які можливі негативні наслідки. І в які терміни це краще робити 4. Як виправляється подібний дисбаланс? 5. Якщо потрібна корекція, то через який термін її можна робити? Чи можлива рання корекція до 3х місяців 6. Як би ви діяли і такій ситуації які процедури та маніпуляції рекомендували. Буду дуже вдячна за ваші поради та рекомендації! |
|
|
||||
|
||||
|
Доброго дня.
Виходячи з описаної вами ситуації, скоріше за все може йтися про проблеми що виникли після різного роду хірургічних маніпуляцій на круговому м’язі ока. Описані симптоми погіршення зору «Зір погіршився виникають ореоли навколо предметів, незначне подвоєння» можуть бути обумовлені також післяопераційною дискоординацією нижнього «косого м’яза ока, тому вам ще потрібна консультація лікаря-офтальмолога. Нижня блефаропластика являється доволі складною процедурою. Ви описуєте хід операції, але деякі її етапи точно може знати тільки хірург який проводив вам цю процедуру. Тому з цієї точки зору для усунення післяопераційних ускладнень краще всього звертатися до свого хірурга. Але якщо це неможливо, тоді варто звернутися за корекцією до офтальмо-хірурга який би спеціалізувався на реконструктивних операціях повік. Об’єм такої коригуючої операції і термін проведення повторної операції має бути вирішений індивідуально під час консультації, виходячи з конкретної клінічної ситуації. |
|
|
|||
|
|||
|
Дякую Вам за відповідь! Мені дуже важливо отримати професійну думку. Мій хірург пропонує розсічення нитки що тримає мяз, але я хвилююся чи не призведе це ще до більших ускладнень, і чи є доцільною ця процедура якщо нитка саморозсмотувальна. Пропонує це робити на терміні до 1,5 місяців після першої операції. Чи варто зачекати 3-6 місяців, чи можна виконувати такі маніпуляції. Дякую ще раз за вашу відповідь!"
|
|
|
||||
|
||||
|
Вітаю Camila!
Я думаю що варто погодитися на пропозицію вашого доктора. Гадаю що окрім видалення швів що спричиняють надмірне натяжіння тканин повіки (в тому числі й кругового м'яза ока) , доктор зможе ще й провести ретельну ревізію (перевірку) прооперованої ділянки нижньої повіки щоб усунути всі можливі недоліки. Ревізію варто провести якомога раніше, поки ще не сформувалися плотні сполуки між тканинами повіки в оперованій ділянці. То ж бажаю вам удачі у відновленні! С. Усов |
|
|
|||
|
|||
|
Дуже вдячна Вам за відповідь і приділений час.
|
| Відповідь |
|
|