Цей сайт використовує реп'яшки
18+
Примітки

Відповідь

Параметри теми
Старий 27.11.2023, 01:04
SkLo SkLo зараз поза форумом
Profi

Дописи: 246
Зображення: (5)
Цитували: 22
SkLo is on a distinguished road
Типово

@Mamba, а підмишки? там також видаляють? Бо мені частково за правоі залози видаляли. І хірург казав тоді, якщо експрес тест покаже погані результати, то видаляється також лімфовузел у підмишці. Я також думала профілактично робити, але мені сказали 3 хірурга не поспішати.
Може вам краще звернутись до онколога? Може я не так пам.ятаю, але мені здається вони можуть одномоментно поставити імплант. Але що саме і як видаляти онкологи знають краще. Це моя думка і я можу бути не права. Коли я цікавилась цим моментом, консультувалась з Дрюком, він по грудях, він мені відмовив і сказав, що ніхто не буде вдвох оперувати. Спочатку вирішується питання з онкологією, а потім до пластичного хірурга.
Відповісти з цитуванням
Старий 27.11.2023, 01:53
Misha Misha зараз поза форумом
Active

Дописи: 43
Цитували: 2
Misha is on a distinguished road
Типово

Проконсультируйтесь с доктором из Днепра Савенковым Олегом (он пластик по груди, в том числе реконструктивной). Его брат так же доктор, онколог. В нашем городе к нему часто обращаются с реконструктивными моментами. Возможно он может провести такую операцию. Если знаете блогера Алхимову, то это он как раз ее турецкие груди исправлял
Відповісти з цитуванням
Старий 04.11.2024, 22:44
Аксюта Аксюта зараз поза форумом
Active

Звідки Ви: Київ
Дописи: 30
Цитували: 0
Аксюта is on a distinguished road
Типово

Я робила, Київ, Верум, Лікар Помінчук. Одночасно видалення з імплантами.
Відповісти з цитуванням
Старий 08.02.2025, 17:57
BRCA2 BRCA2 зараз поза форумом
Beginner +

Дописи: 11
Цитували: 1
BRCA2 is on a distinguished road
Типово

Теж скоро робитиму у Дениса Володимировича профілактичну мастектомію з імплантами. Як у Вас проходила реабілітація? Довго дренажі стояли? Коли +- повернулись до звичайного життя?
Відповісти з цитуванням
Старий 06.05.2025, 14:03
Ianinna Ianinna зараз поза форумом
Beginner +

Дописи: 8
Ianinna is on a distinguished road
Типово

Маю BRCA.
Робила у Помінчука мастектомію з одночасним протезуванням . Лікаря вибрала саме цього , тому що він хірург онколог- мамолог . Ніякі інші операції він не робить ,крім як на молочній залозі . Тому впевнена, що він один з найдосвідченіших в цьому напрямку . Приємний в спілкуванні відповідає на всі питання . Трохи засмучує , що після операції уваги від нього небагато зовсім , бо до нього запис на консультації ледь не за півроку . Всі перев'язки і подальші консультації в більшості проводять його помічники . Мене,наприклад, після операції він не дивився жодного разу 🙄, все робили його асистенти.
Минуло 3 місяці , поки що результатом незадоволена , бо є помітна асиметрія . Не впевнена чи це є виною лікаря, бо до операції груди були теж не симетричні ( одна більш розтягнута ,ніж інша ) . Сподіваюся, що ще вирівняються. Бо втручання серйозне , реабілітація швидкою бути не може .
Дренажі - у всіх індивідуально . Мені зняли через тиждень , знайома після подібної операції була з дренажами ледь не 3 тижні .
По відчуттям : саме соски відчуваю слабо ; одна грудь чутливість відновилася майже повністю , але інша й досі онімівша і закам'яніла трохи ( відчуття ''забитого'' м'яза) .
Для мене естетика була вторинним . Бо моя мама померла від раку грудей в досить ранньому віці і ,знаючи як бути без матері,просто не хочу цього для своїх дітей . Тому пішла на превентивні операції ( дітей більше не планую , тому яєчники теж видалила).
Загалом все ок . Ну, не буду я ходити в топах без бюстика ))) я і до операції не ходила , тому якось переживу)))
На якісь ''мінуси'' реагую філософськи : це все одно краще ,ніж рак 🙄
Маю подругу, яка пережила рак; є кілька знайомих ,які взнали про BRCA вже коли був рак. Всі в один голос кажуть, що краще превентивні ,ніж рак і лікування,яке ''гробить'' весь організм .
Якось так ...
Відповісти з цитуванням
Старий 06.05.2025, 14:21
Beginner +

Типово

@Ianinna, оу, дякую, що поділились досвідом! Я три тижні як прооперувалась у Дениса Володимировича. Теж профілактична операція, але яєчники поки на місці (вік не той, і не виключаю можливість ще однієї вагітності).
Я дренажі носила 16 днів, класно, що у вас всього тиждень
Стосовно уваги лікаря після операції - тут згодна з вами повністю, не вистачає його, хоча на першій перев'язці перед випискою він мене все ж оглянув і сказав, що симпатичні сісєчкі вийшли 😅 Він почав робити і звичайну мамопластику, тому такий потік пацієнтів, що він просто не встигає, тому і помічники у нього вже. Років 5 назад такого і близько не було...Тому є мінуси в його "медійності".
А що вам сказали по підняттю ваги? Чи у вас діти вже не того віку, щоб їх піднімати? І яка частота оглядів в перший рік після операції?
Відповісти з цитуванням
Старий 07.05.2025, 00:22
Beginner +

Типово

Діти - школярі . Їх вже тягати не приходиться))
Місяць не піднімати більше 1 кг , здається . Я була окремо від дітей місяць , тому не робила майже нічого і не носила важкого . Перші дні після операції не виходило навіть дренаж натиснути чи кнопку унітаза )))
Зараз все більш-менш . Одна грудь ( в якій повернулася і чутливість) на дотик майже натуральна )) і вона мені взагалі більше подобається . З іншою складніше в усьому... Сподіваюся ,що тимчасово ... 🙄
Я через місяць після операції поїхала за кордон , тому огляд планую лише через півроку від дати операції . Деякі питання задавала на вайбер Тетяні Шевчук ( вона ж асистент Помінчука , яка була на моїх перев'язках ) - відповідає швидко .

Востаннє редагував Ianinna: 07.05.2025 о 00:28. Причина: Неповна відповідь
Відповісти з цитуванням
Старий 07.05.2025, 08:06
Beginner +

Типово

Я теж не могла натискати на кнопку зливу, робила це коліном 😅 та і взагалі робила багато чого ногами, виявляється вони такі універсальні)
Мені вчора на перев'язці сказали до 2-х місяців дитину не піднімати, а обмеження в 1 кг - це на перші два тижні, зараз вже трохи більше можна. До речі, теж всі питання задаю Тетяні Сергіївні, вона дійсно швидко відповідає, Помінчуку не писала ще жодного разу після ОП.
Я теж планую виїзд закордон, тому і цікаво, хто як відвідує лікаря після такої операції в перший рік. Хоча я ще тут буду точно декілька місяців.
А ви робили видалення яєчників симультанно з грудьми? Чи окремо? Ви тепер на замісній гормональній терапії? Як себе почуваєте після видалення яєчників?
Відповісти з цитуванням
Дякую:
ADMIN UA (07.05.2025)
Старий 07.05.2025, 17:05
Beginner +

Типово

Цитата:
Допис від BRCA2 Переглянути допис
Я теж не могла натискати на кнопку зливу, робила це коліном 😅 та і взагалі робила багато чого ногами, виявляється вони такі універсальні)
Мені вчора на перев'язці сказали до 2-х місяців дитину не піднімати, а обмеження в 1 кг - це на перші два тижні, зараз вже трохи більше можна. До речі, теж всі питання задаю Тетяні Сергіївні, вона дійсно швидко відповідає, Помінчуку не писала ще жодного разу після ОП.
Я теж планую виїзд закордон, тому і цікаво, хто як відвідує лікаря після такої операції в перший рік. Хоча я ще тут буду точно декілька місяців.
А ви робили видалення яєчників симультанно з грудьми? Чи окремо? Ви тепер на замісній гормональній терапії? Як себе почуваєте після видалення яєчників?
Мені першим етапом в одну операцію зробили підтяжку грудей,частково видалили залози і видалили яєчники . Через півроку мастектомія і імпланти.
Гормональну пропонують , але я поки утримуюсь . Намагаюся обходитися БАДами, вітамінами ... Адже при моїй BRCA1 є ризики ще для щитовидної ,підшлункової і кишківника 🙄. Не такі високі як для грудей і яєчників, але є. Не хотілося б , щоб гормони спровокували шось .
Консультувалася у відомої багатьом Людмили Шупенюк - вона теж сказала, якщо почуваюся нормально, нічого критичного , то з гормонами можна почекати , їх завжди можна встигнути почати . Поки терпИмо

Востаннє редагував Ianinna: 07.05.2025 о 17:07. Причина: Помилка
Відповісти з цитуванням
Дякую:
minx (02.06.2025)
Старий 13.05.2025, 15:46
Beginner +

Типово

О, як цікаво! Думала, одразу після видалення яєчників треба приймати гормони, навіть не знала, що є інші опції. І радує, що чутливість повернулась хоч на одній залозі, значить може і на другій повернеться? У мене зараз місяць після операції - верхній полюс відчуваю, нижній полюс ближче до боків і бока нечутливі. При чому на обох грудях так, тобто поки однаково.
Ви носили компресійну білизну два місяці? А що потім сказали носити, звичайну білизну чи топи?
Відповісти з цитуванням
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 07:59.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Про нас

Спільнота тих, хто цікавиться пластичною хірургією, косметологією, естетичною стоматологією та іншими можливостями вдосконалити свою зовнішність.

Використання та передрук матеріалів Plastic-Surgeon.Com.UA можливі тільки з письмового дозволу адміністрації та за наявності активного посилання на джерело.

Copyright © 2020
Single Sign On provided by vBSSO