| Календар |
| Пошук |
| Нинішні дописи |
|
|
|||
|
|||
|
Всім привіт. От і прийшла моя черга не лише читати, а і писати)
Позавчора мені зробили абдомінопластику. Забігаючи наперед, хочу сказати, що я не шкодую, що проїхала 800 км до лікаря, якого вибрала за вашими відгуками. Фото "після" зроблене вчора під час перевязки. Бандаж ще самостійно не знімаю. |
| Дякую: | ||
Valika (20.04.2023) | ||
|
|
|||
|
|||
|
Добавлено через 1 час 40 минут
В попередньому повідомленні розписала, як я готувалась до операції, а тепер не можу його знайти. Сподіваюсь, що воно збереглось, бо переписувати дуже не хочеться ![]() І так, в понеділок я прийшла в клініку на 11, не ївши, і не пивши. Підписала кучу паперів, отримала масу інструкцій, катетор в руку і пішла до лікаря на розмітку. І тут почалось саме цікаве Сфотографували мене, обговорили ще раз, що і де ми вирізаємо і почали малювати. І тут я, голодна і схвильована розумію, що от-от упаду в обморок. Говорю лікарю: "Мені терміново треба сісти". А він у відповідь: "Знову ". "А що не одна я така, хтось іще намагається впасти в обморок?" Говорить: "Та регулярно ". Посміялись ми з ним, поговорили, принесли мені нашатир, і за декілька заходів таки розмалювали мені на животі "план операції". Домовились про епідуральну анестезію. Повели мене в операційну. І я думаю: "Нарешті ляжу, засну, і вже не падатиму в обморок". А виявилось не все так просто. Виявляється епідуралка робиться сидячі. Я не можу сказати, що це було дуже боляче. Так, трішечки кололо. Але я вже була в такому стані, що "пливла" навіть від думки про те, що мені щось там колять в хребет. Ну, нанюхалась нашатиря разом зі мною вся команда. До речі, вся медкоманда чудова: веселі, позитивні, дуже люб'язні. Ми з ними жартували поки аж я не вирубилась. Після того, як встановили епідуралку, спитали чи готова я поспати. Я відповіла позитивно і через кілька секунд відчула, як мені дуже хочеться спати. Прокинулась я через кілька годин. Добавлено через 1 час 47 минут Прокинулась я з відчуттям, що дуже гарно виспалась. Я була ще на операційному столі, Руслан Миколайович мене зашивав. Я нічого не відчувала, чула лише як ножицями ниточки відрізають. Мені навіть дали подивитись на результат, коли лікар вже закінчив. Краса! Натягнули на мене корсет (чи бандаж, як там він називається), і спитали чи готова я йти в палату. Я не могла навіть уявити, що зможу самостійно йти одразу після операції. Ноги підкошувались і не дуже слухались, але мене надійно підтримували з обох боків і до палати ми дібрались благополучно, мілкими кроками. По дорозі знову жартували. Болю я не відчувала. Дуже хотілось пити. І, о щастя!!!, мені сказали пити багато води. Лежати можна лише на спині, під ногами подушка-валик, на ногах компресійні панчохи, на тулубі - бандаж. Підсумую. Завдяки епідуралці і професійним анестезіологам вихід з наркозу був дуже комфортним, начебто я просто прокинулась вранці, добряче виспавшись.
|
| Дякую: | ||
Valika (20.04.2023) | ||
|
|
|||
|
|||
|
Води пила я багато, тому і в туалет хотілось часто. Перші два рази вставала з допомогою. Потім приловчилась сама, через бік. Так комфортніше, не треба нікого смикати.
Через кілька годин мені принесли йогурт, потім ввечері суп, і об 11 перед сном ще 2 йогурти. Я звикла, що після операції добу не можна їсти, а тут повний пансіон .Вночі спалось погано. По-перше, я виспалась вдень під час операції. По-друге, дуже незручно лежати лише на спині, вона затікає і починає нудіти. Періодично я вставала і шаркала по палаті туди-сюди. Під ранок вдалось трохи поспати. Знеболювальне кололи, хоча я б не сказала, що мені було дуже боляче (а може тому й не було дуже боляче ). Було відчуття, що я вчора покачала прес і тепер болять м'язи.Добавлено через 10 минут На наступний день додалась нова подія - перев'язка. Всі хвилювались і очікували, що я знову знепритомнію Але я навіть не збиралась З мене витягли дренаж, оглянув лікар і сказав медсестрі: "Закатуй все в бетон" Це означає заклеяти все непромокайкою, щоб я могла приймати душ. В обід мене відпустили додому (на наступний день після операції), перед тим добряче погодувавши. Квартиру ми зняли поруч з клінікою (метрів 500), дібрались нормально. Цю ніч я вже спала краще. Обклалась подушками. Але два правила (лише на спині і качалка під ноги) лишаються ще на два тижня. Добавлено через 18 часов 26 минут Сьогодні наважилась прийняти душ. Було страшно стояти без бандажа, але все пройшло добре. (сьогодні четвер, а операція була в понеділок) Востаннє редагував Yulia&: 01.03.2023 о 18:14. |
|
|
|||
|
|||
|
Привіт, дівчата
![]() Сьогодні тиждень після операції. Прийшла на перев'язку, зняли бокові шовчики. Лікар сказав, що реабілітація йде чудово. Та я і сама бачу. Я у захваті від такого акуратного шовчика. Звісно ж, що з часом він стане майже не помітним. (якщо не забуду, то викладатиму періодчно фото, як все змінюється)Я вже запросто хожу, багато. Тільки в трохи зігнутому стані. Знеболювальні не приймаю, бо не болить. Бандаж постійно на мені, знімаю лише в душі. Пью не менше 2 літрів води в день. Завтра вже потяг додому. |
|
|
|||
|
|||
|
Сьогодні зняли шовчики з пупка. Самостійно, бо я вже дома
Додому їхали в потязі майже добу. Щоб не залежуватись (після операції не можна довго лежати), ходила в проході вагону туди-сюди.11-ий день після операції. Сплю ще на спині. Після 14-го дня можна буде спати на боку. Хожу запросто, багато. Але в згорбленому стані, розпрямлятись можна буде також після 14го дня. Але я не уявляю покищо як це відбуватиметься, вся шкіра натягнута. Сидіти довго ще не можна, та і не комфортно. |
|
|
|||
|
|||
|
Привіт всім.
Пройшов місяць після операції. Єдине, що викликає дискомфорт - це тривале сидіння (набрякає живіт і починає боліти), тому я встаю кожні 30-40 хвилин і хожу по кімнаті. Найкраще в обід вийти активно пройтись годинку. Всі набряки сходять. Який акуратний шовчик вийшов. Через рік його майже не буде видно.
|
|
|
|||
|
|||
|
Привет☺️Спасибо за темку 😍
У меня точно такой животик был , как у вас- вроде все хорошо, но этот мешочек после кесарева жутко раздражал 😅 Но шов у меня по другому сделан Чувствительность начинает появляться или такой же онемевший? У меня уже чуть больше 1,5 месяца прошло, чувствительности нет пока 😅 Шов хороший, тоненький- вы ничем не клеите , да? |
| Відповідь |
| Параметри теми | |
|
|