| Календар |
| Пошук |
| Нинішні дописи |
|
|
|||
|
|||
|
Доброго дня дівчата, не знайшла подібної теми.
У мене мутація у BRCA1, після консультацій з генетиком і враховуючи сімейну історію ризик рмж 80%. Стало питання про профілактичну мастектомію з одномоментною реконструкцією. Можливо є на форумі дівчата, хто робив цю операцію, буду вдячна за інформацію На даний момент розглядаю двох лікарів Міненко і Патлажан Заздалегідь дякую і всім здоровья! |
| Дякую: | ||
minx (02.06.2025) | ||
|
|
||||
|
||||
|
@Mamba, доброго дня!
Нажаль чи на щастя не пригадую нікого після подібної операції тут на форумі. Знаю, що Андрій Якобчук робить такі операції, він окрім того, що пластичний хірург, ще й онкомаммолог. Приймає у Києві, можна до нього звернутись за консультацією. Скажіть, будь ласка, як ви виявили цю мутацію? де робили аналіз? |
Mamba (25.09.2023) | ||
|
|
|||
|
|||
|
Пройшла тестування на BRCA1 і BRCA2 методом NGS
До того робили ПЛР , там не всі алеї дослідили, і був хибний що мутації не має, потім переробили ( по моїй інаціативі) на NgS і виявили мутацію в одному із алелів BRCA1 Роблять в GSD і LifeCode в Україні У Якобчука я була на консультації але він чітко не відповів на питання «скільки таких операцій він зробив» А потім все у переписці сказав що ще проконсультується зі своїми генетиками і пропав…. Я перечитала вже тонну інформації на американських ресурсах і їх протоколи в таких випадках, розумію що мені потрібен саме хірург котрий провів багато операцій по видаленню молочної залози, тому що там важливо забрати всю тканину і нічого не залишати. А хірурги пластики зазвичай частину жирової тканини залишать, щоб результат протезування був більш естетичний. В Україні як я розумію мало хто робить тестування і такі саме профілактичні операції, тому і інформації дуже мало Обовьязково відпишу тут як зроблю операцію і все детально розповім, можливо комусь стане в нагоді |
|
|
||||
|
||||
|
@Mamba, дякую за відповідь!
Я на скільки чула, то профілактичну роблять просто видаляючи молочну залозу. А якщо рак вже є, тоді по максимум із сосками. Виправте мене якщо я не права, ви мабуть більше тямите в цій темі. Загалом діліться будь ласка, що будете дізнаватись, знаходити. Живого людського досвіду в цій темі дуже мало, але його дуже не вистачає. В моєї родички теж знайшли рмж, я злякалась. Робила узд, але думаю, що може все ж варто зробити цей генний тест також Добавлено через 7 часов 13 минут До речі, зустрічала на зеленому форумі дівчину, операцію у Патлажана робила. Але соски не видаляли, теж профілактична мастектомія |
|
|
|||
|
|||
|
А може як варіант - спочатку знайти пластичного хірурга, котрий подобається. А потім домовитись з ним, щоб він в кооперації з маммологом-онкологом, котрий спеціалізується на видаленні залози зробив цю операцію ?
Востаннє редагував ilvery: 29.09.2023 о 10:37. |
Cosmogirl (04.10.2023) | ||
|
|
|||
|
|||
|
@misskiss, так все вірно, профілактичну мастектомію роблять із збереженням сосків. Але не завжди вони приживаються, може бути некроз, все індивідуально.
@ilvery, Цей варіант я теж вивчаю, дякую! Пройшла вже понад 20 різних консультацій, але сподіваюсь вже на фінішній прямій Дякую дівчата за підримку! |
misskiss (02.10.2023) | ||
|
|
|||
|
|||
|
Обратитесь к Бугайцову в Медиленде.
|
|
|
|||
|
|||
|
Так, це Усов мені цього і онколога-мамолога порадив.Вони доречі і разом роблять операції, якщо потрібно)
|
|
|
|||
|
|||
|
Цитата:
|
| Відповідь |
|
|