Перегляд одного допису
Старий 06.05.2025, 14:03
Ianinna Ianinna зараз поза форумом
Beginner +

Дописи: 8
Цитували: 0
Ianinna is on a distinguished road
Типово

Маю BRCA.
Робила у Помінчука мастектомію з одночасним протезуванням . Лікаря вибрала саме цього , тому що він хірург онколог- мамолог . Ніякі інші операції він не робить ,крім як на молочній залозі . Тому впевнена, що він один з найдосвідченіших в цьому напрямку . Приємний в спілкуванні відповідає на всі питання . Трохи засмучує , що після операції уваги від нього небагато зовсім , бо до нього запис на консультації ледь не за півроку . Всі перев'язки і подальші консультації в більшості проводять його помічники . Мене,наприклад, після операції він не дивився жодного разу 🙄, все робили його асистенти.
Минуло 3 місяці , поки що результатом незадоволена , бо є помітна асиметрія . Не впевнена чи це є виною лікаря, бо до операції груди були теж не симетричні ( одна більш розтягнута ,ніж інша ) . Сподіваюся, що ще вирівняються. Бо втручання серйозне , реабілітація швидкою бути не може .
Дренажі - у всіх індивідуально . Мені зняли через тиждень , знайома після подібної операції була з дренажами ледь не 3 тижні .
По відчуттям : саме соски відчуваю слабо ; одна грудь чутливість відновилася майже повністю , але інша й досі онімівша і закам'яніла трохи ( відчуття ''забитого'' м'яза) .
Для мене естетика була вторинним . Бо моя мама померла від раку грудей в досить ранньому віці і ,знаючи як бути без матері,просто не хочу цього для своїх дітей . Тому пішла на превентивні операції ( дітей більше не планую , тому яєчники теж видалила).
Загалом все ок . Ну, не буду я ходити в топах без бюстика ))) я і до операції не ходила , тому якось переживу)))
На якісь ''мінуси'' реагую філософськи : це все одно краще ,ніж рак 🙄
Маю подругу, яка пережила рак; є кілька знайомих ,які взнали про BRCA вже коли був рак. Всі в один голос кажуть, що краще превентивні ,ніж рак і лікування,яке ''гробить'' весь організм .
Якось так ...
Відповісти з цитуванням